Kalventrecôte
En av de mer smakrika styckdetaljerna från kalven tack vare det marmorerade köttet. Tack vare det insprängda fettet i köttet får man en otroligt behaglig smak vid tillagning som de flesta inte kan motstå.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvfilé
Kalvfilén skärs ut från kotlettraden och är den enda muskel som sitter på insidan av skelettet. Muskel arbetar lite och det är också förklaringen till köttets mörhet.
Kalvlägg (Osso buco)
Kalvläggen kommer från fram- och bakbenet på djuret. Köttet lämpar sig bra för långkok och tillagas med fördel på låg temperatur under en längre tid då blir köttet mört och saftigt.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvinnanlår
Innanlåret är både mört och smakrikt. Köttet saknar också helt senor vilket gör detaljen utmärkt för bl.a. Wienerschnitzel eller Saltimbocca där man bankar ut köttet innan tillagning.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvfransyska
Fransyskan är en del av kalvlåret och lämpar sig ypperligt till exempelvis kalvstek.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvytterfilé
Kotlettraden kan styckas i bit, med eller utan ben. En hel kotlettrad som putsas kallas ytterfilé. Ytterfilé är en mycket mager styckningsdetalj som kräver varsam tillagning.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvbringa benfri
Kalvens bröstmuskel som varvas av flera lager fett och muskler. Bringa är väldigt populärt vid exempelvis långkok eftersom det insprängda fettet smälter ner i grytan och sätter en tydlig smak.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvracks
Från kotlettraden styckar man ut kalvrackssen, ett smakrikt kött som med fördel enkelt steks i lite smör med salt och peppar. Går även att dubbelpanera som en Milanese.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvben sågad
Kalvläggen kommer från fram- och bakbenet på djuret. Köttet lämpar sig bra för långkok och tillagas med fördel på låg temperatur under en längre tid då blir köttet mört och saftigt.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.
Kalvgrytbitar
Färdigskurna grytbitar om ca 3-4 cm.
Köttet har sitt ursprung från Nederländerna.